Γλώσσες

Ο χορός και η αρμονία στην εκπαίδευση

Η φύση μας έχει άμεση ανάγκη την κατανόηση αλλά και την έκφραση των συναισθημάτων μας μέσα από την ισορροπία. Η δυνατότητα που μας προσφέρεται μέσα από τον χορό και τις ιδιότητές του, όπως για παράδειγμα η αρμονία, αντανακλάται κατά την ενηλικίωσή μας σε πολλούς βασικούς τομείς. Ο χορός δεν είναι μόνο ψυχαγωγία, αλλά και γνώση. Είναι το μέσο που τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν ως δάνειο (pikavippi) για να γίνουν στο μέλλον πιο συγκροτημένοι ενήλικες. Η αρμονία είναι η ουσία και το νόημα στην ζωή και αυτό δεν το αρνείται κανένας επιστήμονας. Μάλιστα από τα αρχαία χρόνια ο Πυθαγόρας στήριξε την επιστήμη του σε αυτή.

«Νους υγιής εν σώματι υγιεί», αυτό ακριβώς προσφέρει ο χορός. Η κλασσική παιδεία είναι η βάση και όλα τα υπόλοιπα είδη η εξέλιξή της. Ο χορός χαρίζει ένα άρτιο νευρικό σύστημα, που επιτυγχάνεται μέσα από την κατανόηση συναισθημάτων σε συνάρτηση με την εναρμόνιση της κίνησης. Τα παιδιά είναι αναγκαίο να ασχολούνται με τον χορό. Ο κλασσικός χορός δεν είναι μόνο ψυχαγωγία ή κοινωνικοποίηση. Μέσα από αυτόν το παιδί θα μάθει να σέβεται την ομάδα και να την βοηθάει να γίνεται ολοένα και καλύτερη, ενώ φυσικά συμβάλλει στην αυτοβελτίωση και την υγιή ανάπτυξή του.

Ο τρόπος και η σωστή στάση του σώματος θα το προστατέψει από την σκολίωση που παρατηρείται πολύ συχνά στα παιδιά του Δημοτικού και γενικότερα στην παιδική ηλικία. Εάν το παιδί σας αντιμετωπίζει ορθοπεδικά προβλήματα, όπως για παράδειγμα πλατυποδία, τότε ο κλασσικός χορός και η ενόργανη θα εξαλείψουν το πρόβλημα. Θα ήταν καλό για οποιοδήποτε πρόβλημα να συμβουλευτείτε τον ορθοπεδικό που θα σας παραπέμψει αντίστοιχα. Σε περιπτώσεις τραυματισμών θα ήταν καλό να απευθυνθείτε σε κάποια άλλη ειδικότητα όπως για παράδειγμα σε αθλίατρο.

Είναι καλό η ενασχόληση να ξεκινά από την ηλικία των 5, αλλά ποτέ δεν είναι αργά ακόμα και για έναν ενήλικο να ασχοληθεί με αυτό, αφού ο χορός είναι πάνω απ όλα ανάγκη. Είναι μία ενασχόληση που πλέον στις μέρες δεν χρειάζεται πάρα πολλά χρήματα, εάν το παιδί σας θέλει να παρακολουθήσει και να ασχοληθεί. Έτσι λοιπόν, μπορείτε να απευθυνθείτε και σε ιδιωτική σχολή αλλά και σε συνδέσμους και συλλόγους που στηρίζονται οικονομικά από την στήριξη ιδρυμάτων ή και δημόσιων πόρων.

Έτσι το παιδί σας θα έχει την χαρά να κάνει pikavippi ilman luottotietoja την πρώτη του επιθυμία πραγματικότητα και να ξετυλίξει μελλοντικά κάποια κλίση του σε αυτό, αν και ο χορός είναι κατά 99% σκληρή δουλειά. Ένα παιδί μπορεί να μεταπηδήσει από πολύ μικρή ηλικία, γύρω στα 8 του χρόνια, σε πιο επαγγελματικό επίπεδο και γνώση. Μπορεί να δώσει εξετάσεις στην Κρατική Σχολή και να ανήκει στο φυτώριο των επίδοξων μελλοντικών χορευτών.

Υπάρχουν αξιόλογες σχολές χορού αναγνωρισμένες πάντα και μόνο από το κράτος. Αυτές και μόνο αυτές μπορούν να δώσουν πτυχίο επαγγελματικής κατάρτισης, αφού οι υποψήφιοι φοιτήσουν στα προ-επαγγελματικά τους τμήματα, όπως και την δυνατότητα στο μέλλον ο επαγγελματίας να αποκτήσει την δική του σχολή.

Οι Επαγγελματικές σχολές ισοδυναμούν με πτυχίο ΑΕΙ. Οι εισαγωγικές εξετάσεις δίνονται πρώτα στη Κρατική Σχολή με την παρουσία των αναγνωρισμένων επαγγελματικών σχολών στην ηλικία των 18 ετών. Τα μαθήματα που παρακολουθούν περιλαμβάνουν Ιστορία Χορού αλλά και ανατομία. Ο χορός είναι μια ολοκληρωμένη επιστήμη, όπου τα παιδιά ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και αποκτούν την ικανότητα να τον ξεπερνούν και να τον βελτιώνουν.